Spaarndammerbuurt

De Spaarndammerbuurt in Amsterdam, werd in oktober 2014 gevraagd ideeën voor de buurt in te leveren.Deze Buurttender begon dus helemaal vanuit de buurt, vanaf nul.
3e Souk juni 2016
Buurtstraat Spaarndammerbuurt

Wens van de buurt

Uiteenlopende ideeën werden ingeleverd en uit de peiling bleek dat men a) een gewone weekmarkt wilde en b) sociale activiteiten waardoor er meer ontmoeting tussen de verschillende bewoners zou plaatsvinden.

De Focusgroep heeft, in overleg met hun buren, gewerkt aan een combinatie van die twee wensen van de buurt. En daaruit kwam een soort ‘sociale buurtmarkt’. Een seizoens-evenement met kraampjes en activiteiten. En die kraampjes en activiteiten moeten dan door en voor de buurt zijn.

Selectie

De tenders die werden ingediend voldeden allemaal aan de richtlijnen die de buurt had opgesteld. Daarom werd een selectie van de drie besten gemaakt. Daaruit kon de buurt vervolgens kiezen.

 

Stemmen met potlood2

Winnaar

Spaarndammer Souk, de tender van het bedrijf SIEN Concepts, was de duidelijke winnaar.

In december 2015 werd de eerste editie van de markt georganiseerd, samen met de buurt. Op 11 december 2016 is de laatste van de serie. Alle edities vinden plaats op en rond het Suikerplein in Amsterdam.

marshmellows

“Spaarndammer Souk brengt samen”

De stad is er voor iedereen en de buurt is je thuis. Maar niet iedereen kent z’n buur in die stad. Mensen verlangen er steeds vaker naar om in een anonieme stad hun wijk te kennen en de mensen die met hen dat buurtje maken, te herkennen. Je ontmoet elkaar nu echt op de Spaarndammer Souk”, aldus de tender van Sien Concepts.

Meer informatie?

Klik hier voor de Spaarndammer Souk en SIEN Concepts websites.

De aanbestedingstekst die de buurt heeft gemaakt, kan worden opgevraagd via Fenneke@urbanvillagers.org